Verpest het zelf niet

Feestje gehad, ongelukje of heb je een onhandige hond? Er zijn veel oorzaken voor een vlek in je tapijt. Wanneer het om een vast tapijt gaat kan het lastig zijn om dit schoon te krijgen. Elk soort tapijt vraagt weer om een andere manier van schoonmaken. En welk schoonmaakmiddel gebruik je dan? Ik ben wat rond gaan vragen voor het geval mijn tapijt gereinigd moet worden, en onder andere de tips van tapijtreiniging Den Haag deel ik met jullie in dit artikel.

Voorbereiding is het halve werk

Wanneer je iets knoeit is het belangrijk wat je hierna doet. Je moet zo snel mogelijk het geknoeide eten, drinken of iets anders opscheppen of opnemen. Is de vlek in water oplosbaar, laat het dan in een schone vochtige doek intrekken. De overige vlekken moet je behandelen met een vlekkenspray speciaal voor tapijt en vloerkleed. Het is belangrijk dat je geen zeep houdende schoonmaak middelen gebruikt, of huishoudelijke oplosmiddelen of zout. Wanneer je de geknoeide substantie opneemt is het belangrijk dat je nooit wrijft, maar uitsluitend lichtjes dept. Föhn het nooit droog, laat het gewoon uit zichzelf opdrogen. Blijft er nog een vlek over, kun je het beste de professionals inschakelen om de vlek uit het tapijt te halen. Zij hebben speciale methodes en middelen om het tapijt er weer als nieuw uit te laten zien.

Geuren ook weg?

Blijven er echter nare of vervelende geuren over? Of zaten deze er al in, misschien van de hond? Ook dan kun je tapijtreiniging inschakelen om deze geurtjes te verwijderen. Zij hebben ook hiervoor speciaal schoonmaakmiddel en methodes om uw tapijt weer lekker fris te laten ruiken. Ze maken gebruik van professioneel materiaal en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Mocht het na de eerste schoonmaak niet naar tevredenheid gelukt zijn, komen ze terug om het kostenloos nog een keer te doen.