Nieuwe of tweedehands matrassen?

Als student is het leven duur. Ga maar na: een paar keer in de week wordt er van je verwacht dat je je in het uitgaansleven van een studentenstad stort en daarnaast moet je ook nog opdraaien voor de huur van je kamertje. Eten en drinken? Ook dat komt er natuurlijk nog bij kijken. Een uitwonende studiefinancieringsbeurs is dan vaak niet genoeg en bij dat bijbaantje verdien je eigenlijk ook al te weinig geld. Grote uitgaven voor andere zaken zijn dan ook niet denkbaar. Maar wat nou als je een nieuw bed moet hebben, inclusief matras? Is het gek om een matras tweedehands te kopen? Woon Logica zocht het voor je uit.

Tweedehands matrassen

Een zoekopdracht bij de grootste zoekmachine van de wereld, Google, levert duizenden resultaten op als we de zoekterm ‘tweedehands matrassen’ invoeren. Veel links verwijzen naar Marktplaats. Niet voor niets natuurlijk, want Marktplaats is het bekendste en grootste online adres voor tweedehands (en soms ook voor nieuwe) producten. Verder zijn er ook nog wat andere doorverwijzingen, maar het gros verwijst dus naar de grootste aanbieder van tweedehands matrassen.

Nieuwe matrassen

Dan op zoek naar nieuwe matrassen. Wederom biedt Google duizenden resultaten, waaronder bijvoorbeeld de website www.droomidee.nl. Dit online adres biedt niet de goedkoopste matrassen, maar het lijkt er wel op dat je hier kan slagen voor een goed, comfortabel matras. Alleen die prijs. Sommige matrassen zijn wel 6 keer zo duur als matrassen die we op Marktplaats vinden. En die laatste matrassen zijn vaak nog geen jaar gebruikt.

Conclusie

De conclusie luidt dan ook: ga als student gewoon voor een goed tweedehands matras. Natuurlijk is www.droomidee.nl één van de vele aanbieders van nieuwe, betere matrassen. Maar als student zit je waarschijnlijk niet in de positie om daar nu je slag te slaan.