Laat een goed groenbeleidsplan opstellen

De aanwezigheid van (liefst zoveel mogelijk) groen is erg belangrijk voor mensen en niet alleen in landelijke gebieden maar zeker ook in de steden. De mensen willen graag groen wonen maar dan wel met alle gemakken en voorzieningen van de huidige tijd.

 

Kies voor een goed plan

Om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld als gemeente een goede groenvoorziening kunt creëren is het maken en hebben van een beleidsplan op dat gebied onontbeerlijk. Voor een dergelijk plan kun je het beste een bedrijf inschakelen dat de nodige ervaring heeft op dit gebied en weet waar ze het over hebben als het om groenbeleid gaat.

 

Kijk wat er mogelijk is

BTL Advies heeft ook een eigen groenbeleid strategie. Zij hebben reeds veel plannen gemaakt en uitgevoerd op dit gebied. Mocht je willen weten wat ze allemaal doen dan raadpleeg je daar het beste al even hun website voor of vraag je de nodige informatie bij ze aan.

 

Participatie altijd mogelijk

BTL Advies werkt met groenbeleidsplannen waarin zowel de natuur als de mensen een rol spelen. Dit kan met elkaar gecombineerd worden zodat de beste oplossing gevonden wordt. Als je als gemeente eigen ideeën hebt over wat je wilt hebben kun je daar ook een rol in spelen. Je geeft aan wat je wilt hebben en participeert ook in het maken van het plan. En dat geldt niet alleen voor de leidinggevenden op dit gebied, ook de bewoners kunnen bij de ontwikkeling van een groenplan betrokken worden. Indien zij hun wensen kenbaar maken kan daar ook rekening mee gehouden worden.

 

Strategisch en thematisch beleid

BTL Advies kan een strategisch maar ook een thematisch beleidsadvies maken. Zo wordt er gekeken naar wat er geschikt is op bepaalde plekken om te doen (zoals bijvoorbeeld het aanplanten van bepaalde bomenrassen) maar kan er ook rond een thema gewerkt worden indien gewenst en wordt het groenbeleidsplan daarop gebaseerd.