Je woonkamer groter laten lijken

Je huis verkoopbaar maken kan een hele klus lijken. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat je met een aantal slimme trucs net zoveel effect kunt bereiken als met een flinke verbouwing. Het hoeft dus niet veel te kosten. Gezichtsbedrog is het sleutelwoord. Alles draait erom hoe je de ruimtes groter, hoger en breder kunt laten lijken. Want ruimte is wat elke koper zoekt in een huis.

Creëer gezichtsbedrog met kleur

Een hele handige manier om gezichtsbedrog te creëren is door te werken met lichte kleuren. Je kunt een ruimte bijvoorbeeld groter en breder maken door lichte kleuren te gebruiken. En dit kun je vrij goedkoop bereiken met een likje verf. Dus ga naar bouwmarkt, haal een paar grote potten lichte verf en ga aan de slag met de verfroller. Voor relatief weinig geld geef je het huis een ware metamorfose.

Breng verlichting aan op de juiste plaatsen

Een andere eenvoudige truc om ruimte te creëren is door de verlichting op de juiste plek aan te brengen. Als een woonkamer ietwat smal is, zal een plafondlamp de ruimte alleen maar smaller laten lijken. Je kunt er dan beter voor kiezen om de verlichting op ooghoogte aan de muur te bevestigen. Hierdoor oogt de ruimte namelijk een stuk breder. Dezelfde truc kun je toepassen bij smalle trappenhuizen, gangen en toiletten.

Optisch meer ruimte dankzij spiegels

Spiegels zijn fantastische hulpmiddelen waarmee je meer ruimte kunt creëren in elk interieur. Niet alleen lijkt de ruimte met een spiegel groter, hij lijkt ook lichter. Dit komt omdat de spiegel het reeds aanwezige licht in een ruimte weerkaatst. Het meeste resultaat boek je met een spiegel die vanaf de vloer tot aan het plafond reikt. En je hoeft je niet tot één spiegel te beperken. Gebruik er gerust twee of nog meer.