Hoe vind je binnen een korte tijd een huurwoning?

Heb je het niet meer zo naar je zin in de woning waar je momenteel in zit en wil je graag verhuizen naar een huurwoning maar daarvoor niet jaren op een wachtlijst staan? Of heb je je eigen hus verkocht en zoek je (tijdelijk) ander onderdak? Dan wil je uiteraard snel een huurwoning vinden.

Kies de juiste woning

Dat is niet altijd even eenvoudig. Ten eerste is het aanbod van huurwoningen nog altijd lager dan de vraag ernaar en zijn veel woningen al vergeven vanaf het eerste moment dat ze op internet verschijnen. De kans dat je er naast grijpt is dan natuurlijk vrij groot. En dat is balen, zeker als je echt met spoed op zoek bent naar woonruimte. Of de woningen die wel beschikbaar zijn liggen boven je budget. Omdat er toch haast geboden is bij het vinden van een huis zou je daar dan voor kunnen kiezen, maar dat is niet aan te raden omdat je vaste lasten per maand dan eigenlijk te hoog voor je uitvallen.

Laat iemand hulp bieden

Kijk voor hulp eens op de site van Huurprofielen. Wellicht kunnen zij je wel helpen in je zoektocht naar een nieuwe woning. Je hoeft alleen je gegevens achter te laten en aan te geven waar je naar op zoekt bent en dan maken zij een huurdersprofiel voor je aan. Met dat profiel in het achterhoofd gaan ze bij verschillende verhuurders op zoek naar een geschikte stek. Als ze een passend iets voor je gevonden denken te hebben leggen ze je gegevens voor aan de verhuurder en die mag dan bepalen of je voor de woning in aanmerking komt. Als dat het geval is, zullen ze je in de meeste gevallen uitnodigen om de woning te komen bezichtigen. Dit is geheel vrijblijvend, je hoeft er niet op in te gaan als je geen interesse hebt. De inschrijving is overigens ook gratis.