Het gebruik van flightcases

Wat is een flightcase nu eigenlijk, dat is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Om in één keer van al die vragen af te komen, geven wij een globaal antwoord. Hopelijk lost dit al uw vragen op.

 

Een flightcase is…

Om alles heel simpel te houden, een flightcase is een grote opbergdoos op wielen met iets meer bescherming dan de gemiddelde doos. die wordt gebruikt om dure items te vervoeren. Maar als we iets dieper gaan graven in de vraag van wat een flightcase nu eigenlijk is, komen we hier op uit. Een flightcase is gemaakt van:

  • Aluminium profielen
  • Plaatwerk
  • Schuimbedekking (optie)
  • Sluitingen

Deze onderdelen samen maken de flightcase tot een stevige beschermende omhulsing voor uw materialen.

Waar wordt een flightcase allemaal voor gebruikt

Flightcases worden meestal gebruikt om de wat grotere duren materialen te vervoeren. Materialen zoals speakers of lampen voor een theatervoorstelling. De cases zijn helemaal handig als de materialen ook nog eens zwaar zijn, dit omdat er (bijna altijd) wielen onder de kisten zitten zodat u ze makkelijk rond kunt rijden. Flightcases zijn makkelijk te herkennen aan de zilverkleurige hoek en rand bescherming en de grote zilveren scharnieren en sloten.

Tegenwoordig maakt bijna iedereen die in de wat grotere branches werkt gebruik van flightcases. Dit omdat ze niet al te duur zijn om in te huren, en ze toch zorgen voor een veilige aankomst van de dure materialen.

De flightcase kan naast opslag ook als kledingkast, make-up tafel of catering, het hangt er maar net vanaf hoe groot de flightcase is.