Een aluminium vlaggenmast bestellen voor jouw bedrijf

Een mast met weinig onderhoud

Een aluminium vlaggenmast bestellen is een keuze die vaak wordt gemaakt door ondernemers. Het is een speciaal soort vlaggenmast die je vooral terug ziet op industrieterreinen. Door het lichte gewicht en het weinige onderhoud wat eraan gepleegd hoeft te worden is het een veel gevraagd object door bedrijven. Niemand houdt immers van vlaggenmasten die gevoelig zijn voor onderhoud en voor weersinvloeden. Dat is echter niet de enige reden waarom ondernemers kiezen voor aluminium.

Eenvoudig te plaatsen

Een mast van aluminium laat zich doorgaans uiterst gemakkelijk plaatsen. Het is een systeem waarbij de vlag op meerdere manieren kan worden bevestigd. Een veel gebruikte manier is de sleuf die in de grond wordt gemaakt. De mast wordt op een vaste plek geplaatst en vervolgens wordt er beton gestort rondom de onderkant van de mast. De mast staat nu vast op zijn plek en zal bij een storm niet snel omgaan. Het is wel zaak dat er een goed ophijssysteem in de vlaggenmast is gemaakt want de vlag kan niet ter plekke in de mast worden gehangen. Een andere mogelijkheid is het systeem waarbij de mast kantelbaar is. De mast kan worden platgelegd waarna de vlag ter plekke in de mast kan worden bevestigd.

Kies de juiste hoogte

Nadat de keuze voor een vlag is gemaakt, is het zaak dat je kijkt naar de juiste hoogte van de vlag. Heeft een pand namelijk meerdere verdiepingen, dan moet de vlaggenmast een meter onder de nok van het dak vallen. Heeft een pand één etage – de begane grond – dan mag de vlaggenmast gelijk vallen met de nok van het dak of een meter daar boven. Staat de vlag verder van het bedrijf af, dan doet de hoogte van de vlaggenmast er minder toe. Denk in dat geval aan je zichtbaarheid.