De wirwar aan cv ketels

En jij dacht dat het een fluitje van een cent was om een cv ketel aan te schaffen? Vergeet het maar. Het is namelijk zo dat er heel wat keus is bij de koop van een cv ketel. Zo zijn er zogenoemde combiketels en ketels die er alleen voor zorgen dat de radiatoren en verwarmingen zich vullen met water, die vervolgens weer voor warmte in een ruimte moeten zorgen. Om je een beter beeld te geven van alle mogelijkheden op het gebied van cv ketels, gaat Woon Logica voor je aan de slag.

Allerlei verschillende cv ketels

Uit de inleiding bleek het zojuist al: er valt heel wat te kiezen op het gebied van cv ketels. Allereerst is een cv ketel natuurlijk een apparaat dat er voor zorgt dat uw huis lekker warm wordt. Dat is de primaire taak van zo’n ketel. Maar veel ketels die we tegenwoordig in huizen zien hangen, kunnen veel meer dan dat. Die zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het water dat uit de kranen in huis stroomt, warm is (alleen als je om warm water hebt gevraagd).

Verschillende merken

Naast het verschil tussen een ‘normale’ ketel en een combiketel, verschillen ketels ook nog eens van merk. In totaal zijn er misschien wel honderden merken op het gebied van cv ketels. Daarbij zitten natuurlijk ook ketels die niet bepaald te boek staan als betrouwbaar. Maar ook grotere merken zijn goed vertegenwoordigd. Om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden op het gebied van ketels, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op een webshop. Een online shop op dit gebied heeft vaak verschillende merken, zodat je ook direct een goede vergelijking tussen deze merken kan maken. Een voorbeeld van zo’n webshop is www.cvkoopjes.nl. Of deze shop gelijk een goed adres is om een cv ketel te kopen, weet ik niet.