De online verkoop van je huis: voor- en nadelen

Wij van Woon Logica zijn natuurlijk gek op huizen. Op alles wat met een huis te maken heeft, maar ook op de randzaken. Eén van die randzaken is de aan- en verkoop van een huis. Het kopen of verkopen van een huis kan tegenwoordig op vele manieren. Natuurlijk is het kopen of verkopen van een huis via de makelaar nog steeds de bekendste en populairste manier van het verkopen van een huis. Maar naast die wijze van verkoop is er een nieuwe: de online verkoop van je huis. De online verkoop van je huis verloopt logischerwijs via het internet en aan dat proces kleven amper kosten. In ieder geval geen kosten die je kwijt bent op het moment dat je besluit om een makelaar in te huren. Aan het online verkopen van je huis zitten voor- en nadelen. Woon Logica zet deze voor- en nadelen op een rijtje.

De nadelen van de online verkoop

We beginnen met de nadelen. Eén van de nadelen kan zijn dat iedereen, over de gehele wereld, kan zien dat je huis te koop staat. Stille verkoop, daarvan is sprake als je het huis wel te koop zet, maar dit niet aan de grote klok hangt, is dus niet mogelijk. Voor de meeste mensen is dit punt overigens geen nadeel, maar ik wil het toch even genoemd hebben. Het grootste nadeel is wellicht dat je bij de online verkoop van je huis direct contact hebt met de kopers of potentiële kopers van je huis. Jij neemt dus de biedingen aan en krijgt deze niet te horen van de makelaar. Bovendien krijg je ook geen advies van een specialistische partij (bijvoorbeeld de makelaar).

De voordelen

Tegenover de nadelen van de online verkoop van je huis staan natuurlijk ook de voordelen. Het grootste voordeel? Veel lagere kosten. Enig idee hoeveel een makelaar kost? Soms wel duizenden euro’s. Toch wel heel erg lekker als je dit bedrag lekker in je zak kunt houden.