De juiste maat is erg belangrijk

De maat van jaloezieën berekenen is niet moeilijk
Nieuwe jaloezieën kopen voor in je woning is leuk omdat er veel soorten verkrijgbaar zijn. Ze zijn er van hout, aluminium of kunststof. Het materiaal bepaalt ook de prijs, kunststof jaloezieën zijn het goedkoopst. Deze voldoen prima in een keuken of badkamer waar het belangrijk is dat ze gemakkelijk zijn schoon te maken. Vooral in de keuken worden jaloezieën snel vet van het koken en dan is het prettig dat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken.

De maat berekenen
De maat van jaloezieën berekenen is vrij simpel. Je moet allereerst de breedte weten van het raam waar je de jaloezieën voor wilt hangen. Je kunt kiezen om ze binnen het kozijn te hangen, dan meet je de maat dus binnen de kozijnen. Maar als je een jaloezie voor het raam wilt hangen meet je de lengte dus inclusief wat extra ruimte aan beide kanten zodat de jaloezieën aan beide kanten iets voorbij het kozijn komen te hangen.

Kies mooie jaloezieën online
Mooie jaloezieën vind je in woonwinkels maar ook online zijn ze volop verkrijgbaar en kun je kiezen uit een breed assortiment. Wanneer je voor je woonkamer jaloezieën koopt kun je die op maat laten maken. De leverancier komt in dat geval vaak zelf ook nog een keer meten om te controleren of de door jou opgegeven maten correct zijn. Op maat gemaakte jaloezieën zijn immers niet erg gemakkelijk aan een andere klant te verkopen dus het is belangrijk dat de maat klopt zodat ze bij jou perfect hangen en je tevreden bent over je aankoop.