Boxspring: waar moet je op letten?

Je ziet ze steeds vaker: van die mooie, grote luxueuze boxprings. Een boxspring is niet alleen leuk voor het oog, het ligt ook nog eens heel comfortabel. Bij het aanschaffen van een boxspring zijn er echter wel een aantal zaken waar je op moet letten.

Inclusief of exclusief?  

Let allereerst goed op de prijs van de boxspring: is het inclusief of exclusief? Zo moet je bij sommige merken apart betalen voor het hoofd- en/of voetenbord. Ook zijn bij sommige boxspring-combinaties de poten niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Afmetingen

Bij het aanschaffen van een boxspring is het belangrijk om op de afmetingen te letten. Vaak zijn er allerlei afmetingen mogelijk, in zowel een- en tweepersoonsuitvoeringen. Ook niet geheel onbelangrijk: zorg dat je zeker weet dat zowel het matras als de bedbodem door de deuren en het trapgat passen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel ruimte de boxspring in beslag gaat nemen in je slaapkamer. Je wilt natuurlijk nog wel wat loopruimte overhouden in je slaapkamer.

Lichaamsgewicht   

Het is handig om bij de verkoper na te vragen hoeveel gewicht de boxspring aan kan. De meeste boxspring-combinaties kunnen zo’n 120 kilo aan, maar sommige ook minder of meer. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van een boxspring.